Bamjet nuk janë vetëm për tu ngrënë por edhe për tu pirë. Lexoni këtë
artikull dhe do të mësoni më shumë për perimen magjike. Bamja ka
origjinë afrikane, e ndryshe njihet edhe si “gishti i damës.”
Kultivohet përgjatë zonave tropikale dhe me temperatura të nxehta. Ajo ka shumë vlera ushqyese dhe përmban 30 kalori, 21 miligramë vitaminë C, 3 gramë fibra dietal, 7.6 gramë karbohidrate, 2 gramë proteina, 0.1 gramë yndyrë, 80 mikrogramë folat dhe 60 miligramë magnez.
Këta përbërës e bëjnë bamjen një hero të vlerave ushqyese kur është fjala për shëndetin tonë. Efektet e kësaj bime mund t’i fitoni edhe ne qoftë se e konsumoni të zier, të fërguar etj.
Ja disa nga përfitimet shëndetësore që i sjell bamja:
* Forcon imunitetin
* Zvogëlon sasinë e glukozës që absorbohet nga ushqimi
* Zvogëlon nivelet e kolesterolit
* Parandalon sëmundjet në veshkë
* Ndihmon me simptomat e astmës.
Një pije e përftuar nga bamja lufton diabetin. Për ta përgatitur pijen fillimisht duhet t’i merrni katër bamje të freskëta me madhësi mesatare dhe t’ua prini majat. Pritini në mes dhe i vendosni në një gotë me ujë. Ato i lini ashtu gjatë tërë natës të zhytura në ujë, ndërsa të nesërmen i shtrydhni në një gotë të re me ujë të freskët dhe pijeni.
Kultivohet përgjatë zonave tropikale dhe me temperatura të nxehta. Ajo ka shumë vlera ushqyese dhe përmban 30 kalori, 21 miligramë vitaminë C, 3 gramë fibra dietal, 7.6 gramë karbohidrate, 2 gramë proteina, 0.1 gramë yndyrë, 80 mikrogramë folat dhe 60 miligramë magnez.
Këta përbërës e bëjnë bamjen një hero të vlerave ushqyese kur është fjala për shëndetin tonë. Efektet e kësaj bime mund t’i fitoni edhe ne qoftë se e konsumoni të zier, të fërguar etj.
Ja disa nga përfitimet shëndetësore që i sjell bamja:
* Forcon imunitetin
* Zvogëlon sasinë e glukozës që absorbohet nga ushqimi
* Zvogëlon nivelet e kolesterolit
* Parandalon sëmundjet në veshkë
* Ndihmon me simptomat e astmës.
Një pije e përftuar nga bamja lufton diabetin. Për ta përgatitur pijen fillimisht duhet t’i merrni katër bamje të freskëta me madhësi mesatare dhe t’ua prini majat. Pritini në mes dhe i vendosni në një gotë me ujë. Ato i lini ashtu gjatë tërë natës të zhytura në ujë, ndërsa të nesërmen i shtrydhni në një gotë të re me ujë të freskët dhe pijeni.
No comments:
Post a Comment