Molla jo pa qëllim quhet “fruti i artë”,
pasi jo vetëm që përdoret si frut freskues, por shërben edhe për
përgatitjen e lëngjeve dhe uthullës. Fruti i mollës për shkak të
përbërjeve të pazëvendësueshme që përmban, ndikon pozitivisht në kurimin
e shumë sëmundjeve. Çaji që përgatitet nga lulet e mollës pihet kundër
ftohjeve të ndryshme, lehtëson etjen, forcon nervat, mushkëritë dhe
zemrën. Ky çaj është mjet i mrekullueshëm për rregullimin e tretjes.
Pirja e rregullt e lëngut të mollës nuk
lejon formimin e gurëve në veshka dhe ndikon mirë te njerëzit, që kanë
vuajtur nga verdhëza. Për përgatitjen e çajit nga lulet e mollës duhet
që në pranverë të mblidhen lulet e freskëta dhe të thara të përdoren
gjatë vitit. Çaji i përftuar nga fetat e thara të mollës përdoret për
qetësimin psikik pas punëve të rënda, për ripërtëritjen e mëlçisë dhe
pastrimit të veshkës.
No comments:
Post a Comment