Perse duhet te konsumojme sa me shume manaferra
Manaferrat janë një frut jo vetëm i shijshëm, por edhe mjaft i dobishëm për shëndetin mendor. Manaferrat njihen si frut i pasur me antioksidantë dhe të mbrojnë nga një mori sëmundjesh. Sa më shumë ti përdorni aq më mirë do të jetë!
Manaferrat konsumohen të freskëta pasi piqen mirë. Ato përmbajnë sheqerna, vitaminë C, karotinë, vitaminë E, acide organike, pektinë etj. Po ashtu, edhe gjethet e saj janë të pasura me vitaminë C, acide organike, lëndë tonike dhe aromatike. Në fara ndodhet vaji yndyror në masën deri 12%. Të gjitha pjesët e bimës kanë veti mjekësore shumë të mirë. Por gjethet e manaferrave janë shumë të dobishme për stomakun, ato përdoren në formë çaji.
Manaferrat janë një frut jo vetëm i shijshëm, por edhe mjaft i dobishëm për shëndetin mendor. Manaferrat njihen si frut i pasur me antioksidantë dhe të mbrojnë nga një mori sëmundjesh. Sa më shumë ti përdorni aq më mirë do të jetë!
Manaferrat konsumohen të freskëta pasi piqen mirë. Ato përmbajnë sheqerna, vitaminë C, karotinë, vitaminë E, acide organike, pektinë etj. Po ashtu, edhe gjethet e saj janë të pasura me vitaminë C, acide organike, lëndë tonike dhe aromatike. Në fara ndodhet vaji yndyror në masën deri 12%. Të gjitha pjesët e bimës kanë veti mjekësore shumë të mirë. Por gjethet e manaferrave janë shumë të dobishme për stomakun, ato përdoren në formë çaji.
No comments:
Post a Comment